×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Joke Bruijs en Gerard Cox zijn ‘gouden duo’

3.04.2014 -

Joke Bruijs en Gerard Cox werken al heel lang met veel plezier samen. Wat hun geheim is, weet Joke niet precies. 'Maar ik denk dat het onze chemie is en het feit dat we ooit getrouwd zijn geweest. Dat vinden mensen denk ik toch wat hebben.'


'Ze noemen ons ook wel eens het gouden duo', vervolgt ze lachend tegenover BuzzE. De twee speelden tussen 1994 en 2009 in de serie Toen was geluk heel gewoon. Volgende week komt er een film uit van de serie. "Het idee hiervoor ontstond niet bij ons', vertelt Gerard Cox. Net als Joke was hij in eerste instantie vrij sceptisch. 'De serie was zo'n succes en als de film tegenvalt ga je zo de boeken in', aldus Joke.

Tot het moment waarop het script steeds meer vorm kreeg. 'Toen vonden we het toch wel heel erg leuk', zegt Bruijs. Ook Gerard was gelijk blij met het script. 'Lars Boom heeft het geschreven. Voor de serie deden Sjoerd Pleijsier en ik dat zelf. Maar Lars heeft dit heel goed gedaan, vertelt hij beslist. De twee hebben alleen nog maar een ruwe versie van de film gezien, maar dat zag er volgens hen goed uit. 'Het zit goed in elkaar', aldus Gerard. "Het is wel heftig, we maken in de film hele andere dingen mee." Maar volgens Joke hoeven fans zich geen zorgen te maken dat ze de serie er niet in herkennen. 'Nee hoor, absoluut niet. We blijven hetzelfde', zegt ze lachend.

Reünie

De opnames van de film waren voor Joke een klein feestje. 'Het was zo leuk om dat weer met elkaar te doen, echt een soort reünie. We hebben zoveel meegemaakt met elkaar', zegt de 62-jarige Joke. 'We keken steeds uit naar de dagen waarop we met elkaar filmden.' Als de film een groot succes wordt dan wil Joke nog wel nadenken over een vervolg. 'De serie zullen we geen nieuw leven meer inblazen, maar nog een film.. Ja, je weet het nooit.' Cox denkt daar anders over. 'We zullen het wel zien, maar ik denk dat er dan geen rek meer in zit.'

Zowel Joke als Gerard heeft een hele uitgebreide cv. Op de vraag wat Gerard nog graag zou willen doen, antwoordt hij: 'Ik heb nog altijd de droom om in een grote Hollywoodproductie te spelen. Het lijkt me geweldig om eens met Robert De Niro of Meryl Streep te werken', zegt hij.

De film begint als het Nederlandse voetbalelftal de WK-finale van aartsrivaal West-Duitsland verliest. Het hele land is in rouw en Jaap Kooijman gooit uit frustratie de nieuwe kleurentelevisie uit het raam. Deze gebeurtenis is de opmaat voor de rest van de film die op 7 april in première gaat in Rotterdam. Vanaf 10 april draait Toen was geluk heel gewoon in de Nederlandse bioscopen.