Johnny en Willeke zongen al eerder samen

Johnny de Mol en zijn moeder Willeke Alberti nemen voor het goede doel Het Vergeten Kind een nieuwe versie op van Willeke's hit De Glimlach Van Een Kind. De zangeres is zeer te spreken over de zangkwaliteiten van haar zoon.

"Mijn lieverd is zó muzikaal", vertelt ze aan het AD. Het is niet de eerste keer dat moeder en zoon samen zingen. "Toen hij 12 jaar was, hebben we samen het Ave Maria gedaan voor een kerstalbum", aldus Willeke (68). "Dat plaatje draai ik trouwens nog steeds tijdens de feestdagen." Maar voor Johnny blijft zijn muzikale uitspatting 'een eenmalig dingetje'. "We moeten het voor tv een paar keer live doen, maar daarna is het weer welletjes."

De 35-jarige presentator heeft het druk genoeg met andere opdrachten. Zo gaat hij volgende maand naar Brazilië voor zijn nieuwe programma Johnny in Oranje. Hij hoopt daar te ontdekken in welke omgeving de Nederlandse voetballers voor het WK terechtkomen. "Daarna ben ik in april een paar weekendjes op pad om bij de spelers thuis op visite te gaan." Vervolgens gaat Johnny aan de slag met het tweede seizoen van het programma SynDROOM. Hiervoor is hij dus veel van huis. "Maar niemand hoort mij klagen. Ik ben gek op reizen en heb als 'groot kind' nog geen behoefte aan vastigheid of een stabiele thuisbasis."