Johnny Depp ernstiger gewond dan gedacht

De opnames van Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales in Australië gaan waarschijnlijk pas rond 15 april verder. Verwacht wordt dat hoofdrolspeler Johnny Depp dan pas hersteld is.

Johnny Depp, die in de Pirates-films de rol van de eigenzinnige kapitein Jack Sparrow speelt, raakte begin maart gewond aan zijn hand. De filmster zou zijn pols hebben gebroken tijdens een potje karten. Dat is niet officieel bevestigd. Depp is in de Verenigde Staten onder het mes gegaan. Er werd een pin aangebracht in een van zijn vingers.

De producenten lieten weten dat de blessure van Depp 'minimale gevolgen' zou hebben voor de planning, maar dat blijkt toch iets anders te liggen. De opnames voor het vijfde deel in de succesvolle Pirates-reeks hebben namelijk ten minste vier weken vertraging opgelopen. Eerder werd gedacht dat het draaien twee weken langer zou duren. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Tientallen crewleden die aan de blockbuster van Disney werken, hebben te horen gekregen dat er even niks te doen is. De afgelopen weken zijn wel diverse scènes geschoten waar de 51-jarige acteur niet in voorkomt. De releasedatum is niet naar voren geschoven; Dead Men Tell No Tales moet in juli 2017 in de bioscopen draaien.