Johnny Depp eist ton van Amber Heard

Het juridische gevecht tussen Johnny Depp en Amber Heard gaat verder. In een nieuwe rechtszaak eist de 53-jarige acteur dat zijn ex-vrouw een deel van zijn advocatenkosten betaalt.

Door het maandenlange juridische getouwtrek tussen de twee, kwam Johnny Depp met een rekening van 1 miljoen dollar (960.000 euro) aan advocaatskosten te zitten. En de Pirates of the Caribbeans-ster wilt dat Amber 100.000 dollar (96.000 euro) daarvan betaalt.

Depps advocate Laura Wasser zet ook vraagtekens bij het gedrag van Amber tijdens de hele scheidingsprocedure, zo is te lezen in de rechtbankpapieren in handen van Entertainment Tonight. Heard zou zich onberekenbaar opstellen en niet meewerken. ''Het effect van haar onophoudelijke aanvallen op Johnny, de persoonlijke en professionele imagoschade die haar valse beschuldigingen hebben veroorzaakt, het welzijn van hem en zijn familie en zijn financiën lijken Amber niet te interesseren.''

Anderhalve week geleden was het nog Amber die zich meldde bij de rechtbank. Ze wil dat de rechter Johnny aanspoort het resterende bedrag dat hij haar schuldig is naar aanleiding van hun scheidingsovereenkomst, aan haar over te maken. Volgens de blondine vertraagt Depp met opzet de scheidingsprocedure. Wasser noemde dit verzoek overigens 'compleet onnodig'.