‘John van den Heuvel gewaarschuwd over geplande aanslag op zijn leven tijdens verjaardagslunch van Gordon’

Een boek over John van den Heuvel en zijn leven onder zware bewaking is dinsdag verschenen. Het boek met de titel John van den Heuvel, een lustrum lang extreme beveiliging is geschreven door zijn Telegraaf-collega Bert Dijkstra. In het boek geeft de 59-jarige Van den Heuvel een inkijkje in de inmiddels vijf jaar waarin hij leeft met zware bewaking.

In De Telegraaf van dinsdag zijn vier fragmenten uit het boek gedeeld. Daarin valt onder andere te lezen dat het maar goed is dat Van den Heuvel destijds niet naar het verjaardagsfeest van Gordon in Dubai ging. “We hebben net de informatie doorgekregen dat ze tijdens de verjaardagslunch van Gordon – zodra jij daar als gast verschijnt – een aanslag op je willen plegen”, krijgt de misdaadjournalist te horen van zijn vaste aanspreekpunt binnen het Openbaar Ministerie.

Gordon schrikt zich wild

De schrik zit er goed in bij John, ook omdat de verjaardagslunch precies een jaar na de moord op collega Peter R. de Vries plaats zou vinden. Hij besluit één en ander te checken bij Gordon, tekent RTL Boulevard op. Gordon bevestigt dat hij inderdaad op die datum een verjaardagslunch geeft in Dubai en schrikt zich wild als John hem vertelt over de dreiging. John was overigens niet van plan om naar Gordon’s partijtje te gaan en het feestje is gelukkig goed verlopen.

Dodenlijst

Een ander fragment gaat over een telefoontje dat Van den Heuvel krijgt van crimineel Greg Remmers. Ook valt te lezen hoe de misdaadjournalist reageerde toen hij hoorde van de aanslag op Peter R. de Vries.

Van den Heuvel, die ook op een dodenlijst zou staan van crimineel Ridouan Taghi, wordt sinds 2017 zwaar beveiligd. Doordat die beveiliging “zo professioneel is” durft hij zijn werk te blijven doen.