×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

John Legend is Kanye dankbaar

John Legend is Kanye dankbaar
24.03.2019 -

John Legend had een heel ander leven gehad als hij Kanye West niet had ontmoet, onthult de zanger in een interview met Hashtag Legend. De leergierige Legend werd namelijk toegelaten bij prestigieuze universiteiten, en studeerde uiteindelijk aan de Universiteit van Pennsylvania. Daarna werkte hij een aantal jaar als consultant, totdat hij West ontmoette in 2004 en zijn leven veranderde.


Ook al had Legend een normale baan, zodra hij thuiskwam, begon hij aan het schrijven van nummers. In die periode leerde hij Kanye kennen, die zijn producer werd. ‘Het is interessant, want hij startte zijn carrière als producer, en dat was ook zo toen wij samenwerkten. Hij had veel moeite met aan de man brengen dat hij ook een artiest was,’ zegt Legend over de rapper.

Dat Legend uiteindelijk het goede pad is opgegaan, heeft hij dus deels te danken aan de samenwerking met Kanye. De zanger is tijdens zijn carrière al beloond met een Emmy, een Grammy, een Oscar en een Tony, wat hem de titel geeft van ‘EGOT-winnaar’. Slechts 14 anderen doen hem dat na.