×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

John Legend haalt flink uit naar Trump

12.01.2018 -

President Donald Trump heeft zich opnieuw de woede van een flink aantal Amerikanen op de hals gehaald, door zich volgens The Washington Post minachtend uit te laten over Haïti, El Salvador en delen van Afrika.


Trump zou de landen 'shithole countries' hebben genoemd, tijdens een vergadering in het Witte Huis. Ook vroeg hij zich af 'waarom al die mensen uit die rotlanden naar Amerika komen'. Vooralsnog is er geen bericht gekomen vanuit het Witte Huis, dat Trump deze uitlatingen niet heeft gedaan. Onder anderen popster John Legend maakt zich boos over de uitspraken van Amerika's leider.

'De president is een racist. Dat is 'ie altijd al geweest. Als jij op hem gestemd hebt, dan doe je dat om die reden of eigenlijk ondanks die reden. Wat wij nodig hebben is een multiraciale, antiracistische coalitie, die hem verslaat en onze natie weer gezond maakt', schrijft de zanger woedend op Twitter.

John kreeg veel bijval op zijn tweet, al waren er ook Trump-aanhangers die het niet met hem eens waren. Ook talkshowhost Trevor Noah noemde Trump in zijn programma een racist.

De president pleitte in de vergadering volgens de krant voor meer immigranten 'uit landen zoals bijvoorbeeld Noorwegen'. Trump heeft vaker kwetsende uitspraken gedaan over immigranten. Zo zou hij gezegd hebben dat alle Haïtiaanse immigranten AIDS hebben en dat Nigerianen 'nooit meer terug gaan naar hun hut, wanneer ze de Verenigde Staten eenmaal gezien hebben'. Deze uitspraken worden door het Witte Huis stellig ontkend.