John Ewbank: ‘Gerard Joling verdient Gouden Harp niet’

Muziekproducent John Ewbank vindt niet dat Gerard Jolings ‘Engel van mijn hart’ de prijs voor het Beste Nederlandse lied verdient. “Het is onzin.”

De single van Gerard Joling heeft maar 2 wekenop nummer 1 gestaan. “En hoe het daar gekomen is daar kun je ook vraagtekensbijzetten. Ik zou er niet raar van staan te kijken als het een gekochte nummer1 hit was,” zegt John in RTL Boulevard. “Hij heeft leuke dingen gemaakt enhij is een goede zanger, maar dit is niet zijn Gouden Harp moment.”

De producent is het niet eens met de wijzewaarop Gerard zijn stemmen heeft verkregen. “Als je je hele fanbase aanwakkerten op SBS bezig gaat om iedereen te laten stemmen op jouw liedje, kun je jeafvragen wat de prijs waard is.”

John Ewbank was zelf voor de prijs voor het beste lied genomineerdmet Marco Borsato’s ‘Dochters’. Krezip en Anouk waren ook genomineerd. Hij hadzichzelf of een van zijn andere concurrenten de prijs meer gegund. Maar het isniet zo dat hij Gerard überhaupt geen award gunt. “Ik heb tegen Gerard gezegd: Jouw GoudenHarp moment moet zijn als jij als artiest een oeuvreprijs krijgt voor wat jegedaan hebt.”