Placeholder

John de Mol niet, Jim Parsons wel

John de Mol heeft maandagavond achter het net gevist bij de Emmy-uitreiking. Zijn programma The Voice won geen prijs in de categorie beste reality-programma. De show viel vorig jaar wel in de prijzen.

Het beeldje ging dit jaar weer naar het programma The Amazing Race. Dit reality-programma won de Emmy voor beste programma al negen keer eerder. Andere genomineerden in deze categorie waren dit jaar So You Think You Can Dance, Dancing With The Stars, Top Chef en Project Runway.

De Emmy’s, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen, worden dit jaar voor de 66e keer uitgereikt. De nominatie voor The Voice was het enige Nederlandse tintje aan de ceremonie dit jaar. De Mol was zelf overigens niet bij de bijeenkomst in Los Angeles aanwezig.

Jim Parsons won wel een Emmy Award voor zijn hoofdrol in The Big Bang Theory. De komiek speelt in de populaire komedieserie de geniale maar sociaal onbeholpen nerd Sheldon Cooper.

Parsons won het beeldje voor de vierde maal. De 41-jarige ster beklemtoonde in zijn bedankspeech dat hij vooral heel veel geluk heeft gehad in zijn carrière, omdat er acteurs zijn met meer talent en durf dan hij. Ook bedankte hij zijn vader die hem altijd heeft gesteund in zijn keuzes om het televisievak in te gaan.