John de Mol: ‘Edwin is Johan Cruijff van radio’

Edwin Evers is 'zonder meer de Johan Cruijff van de Nederlandse radio'. Dat stelt John de Mol, eigenaar van Talpa Radio, in reactie op Evers die stopt met zijn ochtendshow.

'Evers Staat Op is een begrip voor miljoenen luisteraars', zegt De Mol. Het vertrek van de succesvolle radio-dj was voor de Talpa-baas geen verrassing: 'Edwin heeft aan het begin van deze laatste periode, twee jaar geleden, al aan mij aangegeven dat het waarschijnlijk zijn laatste zou zijn, de impact van een ochtendprogramma op je leven is natuurlijk groot. Hoe jammer ik het ook vind, ik kan hem alleen maar dankbaar zijn voor alle energie die hij de luisteraars van 538 heeft gegeven'.

Evers maakte vanochtend in zijn radioshow bekend dat hij na dit jaar stopt. De 46-jarige dj wil zich na 21 jaar Evers Staat Op 'herbezinnen en nadenken over de toekomst'. Evers hoopt meer tijd te kunnen steken in het schrijven en maken van muziek. 'Ik wens hem alle succes van de wereld', zegt De Mol. 'Vooral met zijn muziek, en hopelijk horen we Edwin ooit terug op zender'.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen