Johan Derksen vindt Nederland smakeloos muziekland

In zijn nieuwe theaterprogramma wil Johan Derksen een podium bieden aan Nederlandse muziekveteranen. Want wat er nu op de podia staat, vindt hij uitermate smakeloos.

Frans Krassenburg, Rudy Bennett en Jan de Hont. Dat zijn een paar van de zangers waar Johan Derksen respect voor heeft. ’Maar waar geen circuit meer voor is en dat is doodzonde,’ vertelt hij in het AD. Dus biedt hij ze een podium in zijn nieuwe theatervoorstelling Johan Derksen En de Pioniers Van De Nederpop. En begin met Johan niet over de huidige generatie zangers. ’De Toppers, Frans Bauer. En Marco Borsato, die altijd een gezicht trekt of hij aan de diarree is. Ik gun iedereen z’n plezier, maar Nederland is een buitengewoon smakeloos muziekland,’ vindt hij.

Net als in het programma Voetbal Inside neemt hij ook tijdens het interview geen blad voor z’n mond. ’Dan zie je op tv zo’n dikke zanger, Frans Duijts heet-ie geloof ik, die met al die andere amateurs elkaars liedjes zingen. En zogenaamd geëmotioneerd raken, traantje erbij. Mijn buurman ging naar Borsato en vond dat het mooiste dat hij ooit had meegemaakt. Arme ziel, denk ik dan. Draai eens wat uit mijn kast, lul.’