×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Johan Derksen: ‘Ik ben van alles, maar niet homofoob’

Johan Derksen: ‘Ik ben van alles, maar niet homofoob’
30.11.2018 -

'Ik ben van alles, maar niet homofoob'. Dat zei voetbalanalist Johan Derksen vrijdagavond tijdens een uitzending van het tv-programma Veronica Inside.


Johan Derksen heeft kritiek gekregen wegens uitspraken over de acceptatie van homo's in de voetbalwereld. Hij reageerde onlangs op tv op een brief aan de KNVB van twee jonge homoseksuele voetbalfans over de in hun ogen homo-onvriendelijke sfeer bij het programma. Zo verkondigde hij onder meer dat ''homo's moeten ophouden met doen alsof het zo moeilijk is om uit de kast te komen".

Minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie) noemde zijn uitspraken 'pijnlijk' en wil met Derksen in gesprek, vicepremier Hugo de Jonge noemde ze 'lomp'.

Op Twitter reageerden velen onder de hashtag #SorryJohan met persoonlijke verhalen om duidelijk te maken waar homo's mee te maken hebben. #SorryJohan was donderdag trending op Twitter.