Placeholder

Johan Cruijff: ‘Eerste kuur zit erop’

Johan Cruijff heeft het in zijn column kort over zijn ziekte. 'Intussen zit de eerste kuur erop en daar heb ik geen nadelige gevolgen van ondervonden. We zijn dus onderweg en gelukkig biedt het voetbal me genoeg afleiding', schrijft Johan. Vorige maand werd bij hem longkanker geconstateerd.

Johan Cruijff schrijft in zijn column in De Telegraaf kort over zijn ziekte. 'Intussen zit de eerste kuur erop en daar heb ik geen nadelige gevolgen van ondervonden. We zijn dus onderweg en gelukkig biedt het voetbal me genoeg afleiding', schrijft Johan. Vorige maand werd bekend dat hij longkanker heeft.

Daarnaast schrijft Johan dat hij afstand neemt van Ajax en zijn functie als adviseur neerlegt. Over zijn breuk met de voetbalclub schrijft hij: 'Ik stop ermee.' Johan heeft naar eigen zeggen het gevoel dat hij bij de uitvoering van zijn plan wordt tegengewerkt. Bovendien heeft hij weinig vertrouwen in het bestuur van Ajax. 'Al jarenlang stel ik vast dat de kern van mijn visie niet binnen Ajax wordt uitgevoerd. Daar komt bij dat ik steeds sterker het gevoel heb gekregen dat dit bewust gebeurt. En aan spelletjes doe ik niet mee', aldus de oud-voetballer.