Jochem van Gelder’s zorgen om nichtje

Jochem van Gelder (50) en zijn familie maken zich ernstige zorgen om het 16-jarige achternichtje van de presentator. Het meisje wordt sinds vrijdag vermist.

Ze is van huis weggelopen. "Het was een vooropgezet plan", zegt Van Gelder in een landelijke ochtendkrant. "Op de kamer van Anna zijn een inpaklijst en reisschema gevonden. Ze is samen met haar vriend Bram van vijftien vertrokken, beiden met een groot wakeboard onder hun arm. De reis zou naar Lille en Barcelona gaan. Maar het kan ook zijn dat ze ons om de tuin wil leiden. Ze willen gewoon niet worden gevonden."
"Ze hebben het heel slim gespeeld", vertelt Jochem. "De vader van Anna’s stiefmoeder is afgelopen weekeinde overleden. Het zou kunnen dat Anna dat nog niet weet. Maar door het ziektebed van die man, heeft Anna aan de aandacht van haar ouders kunnen ontsnappen. Ze lijkt gebruik te hebben gemaakt van die situatie. De familie moet nu dus een begrafenis regelen én zoeken naar de dochter."
Anna wilde er al eerder vandoor gaan. "Maar het is niet zo dat ze met ruzie is vertrokken. Het is gewoon een echt tienermeisje. Heel intelligent, maar niet altijd even verstandig. Kinderen van vijftien, zestien jaar zien het gevaar helaas nog niet. Ze zijn natuurlijk een makkelijk doelwit; alleen van huis, weinig geld op zak. We proberen met zijn allen te vertrouwen op hun gezonde verstand."