×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jochem Myjer ‘ontmoet’ zijn dubbelganger

Jochem Myjer ‘ontmoet’ zijn dubbelganger
12.06.2018 -

Jochem Myjer heeft dinsdag een kwartier geposeerd in de Kunsthal in Rotterdam bij een levensecht standbeeld van zijn ‘dubbelganger’. De cabaretier, die de expositie Hyperrealisme eerder al had bezocht, was op sociale media aangesproken op het feit dat veel mensen dachten dat het standbeeld van een bodybuilder van Duane Hanson een sculptuur van Myjer zou zijn.


De Kunsthal stelde de Leidse komiek daarop voor de proef op de som te nemen en kort te poseren naast het standbeeld om te kijken of het publiek hem zou herkennen. Dit gebeurde dinsdagmiddag. 'De aandacht verplaatste al heel snel van het standbeeld naar Jochem zelf', vertelt een woordvoerder lachend.

Myjer plaatste dinsdagmiddag de foto op Instagram. 'Uiteraard leek alleen het hoofd op dat van Duane', schrijft hij erbij. 'Mijn vochtvasthoudende lichaam houdt iets te veel van lekker eten.' Verder voegde de hyperactieve komiek er aan toe dat 'het stilzitten mij niet meeviel.'

De tentoonstelling Hyperrealisme is nog tot en met zondag 1 juli te zien.