Jimmy Fallon terug op tv na overlijden moeder

Jimmy Fallon heeft voor het eerst weer televisie gemaakt sinds de dood van zijn moeder Gloria. De talkshowhost keerde maandag terug met zijn Tonight Show nadat hij er een week tussenuit was.

'Het is goed om terug te zijn', zei Jimmy in de show. 'Zoals sommigen van jullie weten is mijn moeder Gloria onlangs overleden. Ze was mijn beste publiek, zij was degene die ik altijd probeerde te laten lachen en ze was een grote fan van de show en alles wat ik doe', vervolgt hij.

Jimmy bedankte zijn kijkers voor de vele berichten van steun die hij en zijn familie afgelopen week ontvingen. 'Bedankt dat jullie ons hebben geholpen bij het verwerken van dit verlies. Mam, ik zal nooit stoppen om je aan het lachen te maken. Ik hou van je', besluit hij geëmotioneerd.

Op 3 november cancelde Jimmy de opnames van The Tonight Show omdat zijn 68-jarige moeder ernstig ziek was. Een dag later overleed ze.

Jimmy kon zijn kijkers maandag direct op een verrassing trakteren. Niemand minder dan Taylor Swift maakte onaangekondigd haar opwachting in de show. De 27-jarige superster zong het nummer New Year's Day, afkomstig van haar vorige week gereleasde album Reputation.