Jim en Guido spelen jongens van 7 jaar

Jim Bakkum en Guido Spek spelen in een deel van de nieuwe musical Hartsvrienden dat ze 7 jaar zijn. “Een hele uitdaging”, vindt GTST-acteur Guido. Hoe ze dat gaan doen? “Nog geen idee”, lacht hij. “Ik hoop dat ik dat kan.”

Jim heeft het al wel een beetje uitgeprobeerd. “Ik heb m’n stem aangepast en acteerde op mijn knieën.” Tijdens de voorstelling vermoedt hij dat ze niet de hele tijd op hun knieën hoeven. “Dat wordt te zwaar.”

Jim en Guido spelen de tweelingbroers Edward en Mickey, die bij de geboorte worden gescheiden. Guido blijft bij zijn moeder, in een arm gezin. Jim wordt geadopteerd door een rijke familie. “Edward komt in het goede leven terecht, en krijgt een goede baan.” Guido blijft achter. “Ik ben misschien wel arm, maar ik mag wel bij mijn eigen moeder blijven”, zegt hij. Wat hem zo aantrekt in de rol? “Ik vind het heel leuk dat ik een soort straatschoffie mag spelen”, lacht Guido.

Lot

De voorstelling vertelt hoe de beide jongens apart van elkaar opgroeien en elkaar later door het lot weer tegenkomen. Er ontstaat een hechte vriendschap, tot ze allebei op hetzelfde meisje verliefd worden. Hoe ze het meisje voor zich gaan winnen? Guido gaat zich van zijn romantische en humoristische kant laten zien, verzekert hij. Jim houdt het erop dat hij het script nog niet heeft gelezen, dat op dit moment vanuit het Engels vertaald wordt.

Jim noemt zijn zesde musical een “leuke, nieuwe stap”. “Eerst werd ik altijd gecast als de hunk van de school. Nu heb ik een serieuzere rol.” Verder is het een kleinere productie dan hij gewend is, met 12 mensen in plaats van bijvoorbeeld 25 man op het podium.

Debuut

Voor Guido is het zijn debuut als musicalster. De oud-Conservatorium-student heeft altijd wel liedjes geschreven als een soort singer-songwriter. “Tijdens mijn studie had ik eerder verwacht dat ik met eigen liedjes in De Kleine Komedie zou staan dan in een grote musicalproductie.” De ervaren Jim heeft hem alvast een tip meegegeven. “Hij zei dat ik rustig aan moest doen. Niet meteen al mijn energie moest verspillen, want we hebben maar liefst twee maanden repeteren en ruim vier maanden spelen voor de boeg.”

De repetities beginnen in december. Op 26 januari gaat de musical in première in Amsterdam.