Jeugdfilm Spijt! bekroond in Qatar

De Nederlandse jeugdfilm Spijt! van regisseur Dave Schram is op het Jeugdfilmfestival van Qatar bekroond als beste film. Schram, scenarist Maria Peters en hoofdrolspeler Stefan Collier waren dit weekend op het festival aanwezig om de vertoning in te leiden. Aan de bekroning zijn een beeldje en een flink geldbedrag verbonden.

Spijt! vertelt over een dikke jongen die op school vreselijk wordt gepest, met alle dramatische gevolgen van dien. De zede verfilming van een boek van schrijfster Carry Slee trok in Nederland meer dan 400.000 bezoekers naar de bioscopen. De hoofdrollen worden gespeeld door Robin Boissevain, Stefan Collier, Nils Verkooijen, Dave Mantel, Edo Brunner en Jessica Zeylmaker.

In totaal won Spijt! inmiddels 18 prijzen in binnen- en buitenland. Eerder won de jeugdfilm, die in Nederland vorige week op dvd uitkwam, al bekroningen in onder meer Canada, Duitsland, Armenie en op het Cinekid-festival in Amsterdam. Producent Shooting Star overweegt binnenkort weer een boek van Carry Slee te gaan verfilmen.