Jerry Springer terug op tv

De Amerikaanse talkshowhost Jerry Springer keert terug op de Nederlandse televisie. In elk geval voor een keer, want hij is te gast in het NTR-programma College Tour van Twan Huys. Jerry komt niet naar Nederland. Huys reist af naar New York, meldt de NTR donderdag.

The Jerry Springer Show werd halverwege jaren 90 uitgezonden op SBS 6. Jerry ontving daarin gasten die nogal eens met elkaar op de vuist gingen. De onderwerpen van de show waren dan ook best controversieel, van racisme tot overspel en van satanisme tot incest. De gemoederen liepen daarbij zo hoog op dat er bijna geen uitzending voorbij ging zonder dat bewaker Steve moest ingrijpen.

Behalve talkshowhost en producent is Springer ook politicus. Zo was hij burgemeester van Cincinnati en stelde hij zich meerdere keren verkiesbaar voor de functie van gouverneur van Ohio. Niet alleen Jerry wordt dit najaar in de VS door studenten aan de tand gevoeld. College Tour maakt nog twee uitzendingen vanuit New York, maar wie daarin zitten, wordt later bekendgemaakt.

Duidelijk is al wel dat stervoetballer Arjen Robben in de stoel naast Twan plaatsneemt in zijn vertrouwde Groningen. De Britse journalist Jeremy Paxman en de Zuid-Afrikaanse kunstenares Marlene Dumas laten zich volgende maand ondervragen door Amsterdamse studenten. Robben trapt het nieuwe seizoen van het Nederland 3-programma op 29 augustus af.