Placeholder

Jeroen van Koningsbrugge woedend

Na het succes in The Passion had Jeroen van Koningsbrugge het nummer Wit Licht heel graag op cd willen uitbrengen. Maar dat wordt hem verboden door de EO/KRO.

Producent John Ewbank had hem al toestemming gegeven, maar de EP met daarop onder andere het nummer Wit Licht dat hij zong in The Passion mag niet. De EO en de KRO, die The Passion op het scherm brachten, zouden bang zijn voor boetes van het Commissariaat Van de Media.

 "Die opnames en arrangementen zijn gemaakt van publiek geld. Toen zei ik: dan neem ik ze opnieuw op en dan zing ik ze opnieuw in met gitaar. Maar dat mag ook niet, want iedere verwijzing die er maar is op mijn cd naar The Passion is verboden door de mediawet", vertelt Jeroen aan RTL Boulevard.

Jim de Groot, die de rol van Jezus speelde, liep overigens tegen dezelfde problemen aan. "Het is volslagen idioot."

Toch doet Jeroen er alles aan om de EP toch nog het licht te doen zien en ook producer John Ewbank laat het er niet bij zitten. Die wil het zelfs op een rechtszaak laten aankomen. "Wie zijn zij om te bepalen dat ik als auteur niet met Jeroen mag bepalen om dat op de plaat uit te brengen? Dat is belachelijk. Dat is gewoon beperking van mijn creatieve vrijheid. Ik heb eigenlijk zoiets van we moeten het gewoon opnemen en kom maar op met die rechtszaak."

Woensdagavond laat Jeroen op zijn Twitter weten het nummer gewoon te gaan opnemen. De regels noemt hij gedoe en onzin.