Jeroen van der Boom was zichzelf kwijt

Jeroen van der Boom gooit het met zijn nieuwe album Deze Man, dat vrijdag uitkomt, over een totaal andere boeg. "Het was tijd voor vernieuwing. Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt."

Van der Boom zat naar eigen zeggen muzikaal gezien op een 'doodlopende' weg. "Ik was eigenlijk alleen nog zanger van liedjes die in de lijn lagen van mijn eerste hits", legt hij uit in het AD. "De valkuil van voortborduren op je succes? Ik was erin gevallen en wilde de muzikant in mezelf terugvinden."

Om het eens helemaal anders aan te pakken vertrok Van der Boom naar het Amerikaanse Nashville en werkte daar samen met de besten uit de Amerikaanse muziekindustrie. "Ik heb me nog nooit zó klein gevoeld", vertelt Van der Boom. "Het interesseerde die Amerikanen geen bal dat ik in Nederland succesvol ben."

Het resultaat van twee weken heel hard werken, is vanaf vrijdag voor iedereen te horen. Van der Boom is trots op het resultaat. "Ik heb er meer rust door gekregen, heb weer zin om door te gaan. Met muziek en alle andere dingen die ik doe."