Jeroen Pauw: ‘Blij dat mijn moeder dood is’

Jeroen Pauw heeft in gesprek met Beau van Erven Dorens in het programma 5 Jaar Later heftige uitspraken gedaan over zijn overleden moeder: 'Ik ben blij dat ze dood is'.

Beau blikte in het gesprek terug op een oud interview uit 2003. Daarin sprak Jeroen over het verstoorde contact met zijn moeder. Hij zei daarin dat hij vond dat zijn moeder teveel aan zijn hoofd zeurde. Ze vond namelijk dat hij het te druk had voor haar.

In het gesprek in 5 Jaar Later zei Jeroen hierover het volgende: 'Ik ben blij dat ik er bij was toen mijn moeder overleed, maar ik ben ook wel blij dat ze dood is'. Het is naar eigen zeggen een opluchting voor de presentator: 'Ik heb het altijd als een steen ervaren; ik moet nog wel even langs mijn moeder. Ik moet. Ik weet dat het heel onaardig klinkt dat ik blij ben dat ze dood is, maar het is mijn eigen moeder, wat kan mij het schelen wat een ander daarvan vindt… Ik kreeg altijd een moeilijk gevoel bij haar. Te weinig aandacht, het was nooit goed. De vrienden die ik had deugden niet, de vriendinnen deugden al helemaal niet'. 

Jeroen gaf daarnaast aan dat hij zelf nooit kinderen wil omdat hij zelf niet uit een warm nest komt: 'Ik ben rond mijn 17e uit ons gezin ontsnapt met de gedachte: dit is wat ik niet wil'.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen