×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jeroen Krabbé neemt afscheid van Van der Laan

Jeroen Krabbé neemt afscheid van Van der Laan
13.10.2017 -

Acteur Jeroen Krabbé heeft vrijdagochtend ook afscheid genomen van de vorige week overleden Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Hij stond al rond 10.00 uur in de rij voor het Concertgebouw om hem een laatste groet te brengen. 'Ik vind het verschrikkelijk dat ie er niet meer is', zei hij daarover.


De acteur kende Van der Laan goed, onder meer omdat hij nauw betrokken is bij de Amsterdamse sinterklaasintocht. 'Ik was uitgenodigd voor de herdenking van morgen, maar moet naar het buitenland. Ik wilde toch nog één keer langsgaan', aldus Krabbé

De acteur roemt de burgemeester om zijn rol in de discussie over Zwarte Piet. 'We waren op zijn kamer, zowel de tegenstanders als de sintpartijen en hij deed dat zo fantastisch. Het was echt hard tegen hard en op een gegeven moment stond hij op en zei: ik kom over een half uur terug en dan is het geregeld. En dat was het vervolgens ook'. 

De acteur denkt dat zijn opvolger het nog heel moeilijk krijgt. 'Het lijkt me een onmogelijke taak hem op te volgen', zo besluit hij.

 
(Jeroen Krabbé als Sinterklaas / Foto: Reni van Maren)

 
(Foto: ANP)