Jeroen: ‘Herhalen jawoord was best emotioneel’

Jeroen van Koningsbrugge heeft vorige week een traantje weggepinkt toen hij en zijn vrouw Marie-Claire opnieuw in het huwelijksbootje stapten. "Het was best wel emotioneel eigenlijk, wat ik niet had gedacht, want in acht minuten zat het erop", vertelde de acteur maandag. "Mijn zoontje zei ook: hè, papa? Ik heb je nog nooit zien huilen, maar het was niet omdat je pijn had."

Jeroen en zijn vrouw trouwden precies tien jaar geleden. Ze gaven elkaar vorige week opnieuw het jawoord in een kapelletje in een shoppingmall in Las Vegas om hun liefde opnieuw te bezegelen. "Veel mensen dutten in en denken na twintig jaar 'ik heb hier helemaal geen zin meer in'. Dus het is heel gezond denk ik om je om de paar jaar af te vragen 'wil ik nog wel door?'. En dit jaar dachten we weer 'ja' en we hadden de kinderen meegenomen dus dat was superleuk. En ineens zit daar dan een kapel en dan loop je daar binnen en dan is het ook een soort vacuüm. Muisstil, dus voor mijn zoontje vond ik dat ook heel fijn", legt hij uit.

Hun twee kinderen, Salomon en Valerie, waren voor de gelegenheid helemaal in stijl gekleed en waren getuigen van de verbintenis van hun ouders. "Mijn zoontje en mijn dochtertje hadden allebei ook een pak en een jurkje aan en dat zag er zo geweldig uit. Ze waren getuigen en moesten handtekeningen zetten.”