Jeroen heeft drukke agenda tot vertrek Amerika

Jeroen van Koningsbrugge vertrekt rond het einde van dit jaar samen met zijn vrouw en kinderen voor een paar maanden naar Amerika. "Het lijkt mij heerlijk", aldus de acteur. Tot die tijd heeft hij nog wel een drukke agenda. "Het lijkt wel alsof iedereen die laatste maanden nog even met me aan de slag wil."

Dat laat Van Koningsbrugge weten tegenover het AD. 

Zo zijn er nog opnamen voor Draadstaal, Ik hou van Holland en Lekker Nederlands. "Ik kan daar goed mee omgaan en ik focus op één ding tegelijk. En ik barst van de energie."

Binnenkort is de acteur ook te zien in een film over de Jodenjager Dries Riphagen. "Ik heb – toen we pas waren begonnen – wel enkele nachten wakker gelegen van deze rol", bekent Van Koningsbrugge. "Riphagen is een meedogenloze man."

De film gaat over het leven van Riphagen die nooit is vervolgd voor zijn daden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij vluchtte na de oorlog naar Argentinië. "Wij stoppen als hij uit Nederland ontsnapt. Ik hoop over tien jaar samen met Pieter (regisseur, red.) een vervolg te maken. Dan ben ik 52, de juiste leeftijd om deze fase uit zijn leven te spelen."