Jenny Arean breekt schouder

Jenny Arean heeft zaterdag haar schouder gebroken. Dit gebeurde nadat ze ongelukkig ten val was gekomen in huis. De actrice heeft veel pijn en moet twee maanden rust houden om te herstellen. Hierdoor kan ze de rol in het nieuwe toneelstuk On Golden Pond niet langer voor haar rekening nemen, heeft theaterproducent Erwin van Lambaart van Niehe van Lambaart Theaterproducties laten weten.

Jenny speelt in het stuk naast Bram van der Vlugt. Afgelopen vrijdag was de eerste try-out van het stuk. De theaterproducent is nu op zoek naar iemand die de rol van Jenny tijdens de eerste helft van de tournee kan overnemen. "“Het is heel verdrietig dat Jenny is uitgeschakeld. Na een intensieve periode van repeteren en het spelen van een zeer geslaagde eerste try out, waren we hard aan het werk voor de première", aldus Erwin van Lambaart. "Maar haar herstel is nu het allerbelangrijkst, dus aan regisseur Peter Tuinman en mij de taak om zo snel mogelijk een actrice te vinden die de komende twee maanden de rol van Ethel op zich kan nemen."

Uiterlijk dinsdag hoopt Van Lambaart iemand gevonden te hebben. De voorstelling die op dinsdag 7 januari gepland staat, gaat niet door. De andere try-outs blijven staan, net als de première op zondag 19 januari. Als Jenny weer beter is, dan zal zij de rol weer op zich nemen. Er zal dan ook een tweede première worden gepland.