Jelle Brandt Corstius doet alsnog aangifte

Programmamaker Jelle Brandt Corstius gaat alsnog aangifte doen van seksueel misbruik door televisieproducent Gijs van Dam. Dat kondigt hij dinsdag aan in een verklaring, uitgegeven na de uitlatingen van Van Dam maandagavond in het tv-programma Pauw.

Daarin erkende Van Dam dat hij seks met Brandt Corstius heeft gehad, maar stelde dat van dwang geen sprake was.

Brandt Corstius zegt 'kwaad en verdrietig' te zijn over de woorden en de ontkenning van zijn vermeende belager. 'Het was onwerkelijk om een van de meest traumatische gebeurtenissen gereduceerd te zien tot een potje gezelligheid', zegt hij daarover. Hij zegt dat een aangifte in de maak is.

In zijn verklaring zegt Brandt Corstius andere slachtoffers te willen aansporen 'eindelijk hun verhaal te vertellen en hopelijk aangifte te doen. En om ze te steunen'. De uitzending van Pauw was volgens hem 'allesbehalve steunend': 'Niet voor mij en niet voor al die andere slachtoffers'.

Ten tijde van het incident in 2002 was Brandt Corstius stagiair bij het programma Barend & Van Dorp. Van Dam werkte bij de talkshow. Hij zei bij Pauw aangifte te doen tegen Brandt Corstius wegens smaad en laster. 'Ik ben standrechtelijk geëxecuteerd zonder enig vorm van proces op basis van een gelogen verhaal', zei hij.

Van Dam wordt bijgestaan door advocaat Peter Plasman, volgens de raadsman doet zijn cliënt aangifte tegen Brandt Corstius wegens smaad en laster. 'Je kunt wel een verhaal naar buiten brengen zonder een naam te noemen maar daarmee is het kwaad al geschied. Brand Corstius beschuldigt iemand ervan een verkrachter te zijn. Dat deed hij heel manipulatief en met raffinement', zo luidt de onderbouwing

De uitzending van Pauw op NPO 1 trok 940.000 kijkers.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen