×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Janine en Joop van den Ende in de prijzen gevallen

28.09.2016 -

Joop van den Ende en zijn vrouw Janine zijn geëerd met een bijzondere prijs. Door De Dikke Blauwe zijn ze benoemd tot Invloedrijkste Spelers in de Nederlandse Filantropie 2016-2017.


Deze prijs ontvangen zijn vanwege hun werk vie de VandenEnde Foundatian. Zij worden ondernemende mecenassen genoemd, die al meer dan een decennium een voorbeeld zijn en ook een inspiratie zijn voor andere filantropen. 

De prijs werd aan het stel uitgereik in de Haagse Sociëteit De Witte. Gisteren kregen zij een getuigschrift en het eerste exemplaar van de gids De Dikke Blauwe 3 van Jan Peter Balkenende. Hij is de voorzitte van de Maatschappelijke Alliantie, een platform dat vermogenden, bedrijven en overheid bijeenbrengt om het particuliere initiatief te stimuleren. 

De Van den Endes hebben gewonnen om ze 'met hun VandenEnde Foundation vanaf het oprichtingsjaar 2001 een voorbeeld geweest is van modernefilantropie. Hun foundation is een perfecte mix van pure hartstocht voor de kunsten en van emancipatoir ondernemerschap', aldus de jury. 

Janine en Joop zijn de derde winnaars die de prijs in ontvangst nemen.