Janice Dickinson is gezicht Royal Asscher

Janice Dickinson is deze winter het gezicht van de Stars of Africa collectie van het Nederlandse Royal Asscher Diamonds. Janice, en met haar vele andere sterren, is groot fan van Royal Asscher.

‘Ze is een groot fan van de ringen, oorbellen en hangers en wilde daar graag haar naam aan verbinden’, aldus Mike Asscher. Royal Asscher is razend populair in Amerika. Jay-Z rapt er regelmatig over en Kate Bosworth en Megan Fox werden onlangs nog gespot met diamanten met de bekende Royal Asscher cut.

De Stars of Africa Collectie by Royal Asscher bestaat uit ringen, oorbellen en hangers. In 2008 lanceerde Royal Asscher het ‘Stars of Africa’ filantropische project dat ten doel heeft om de infrastructuur van Afrikaanse landen te verbeteren voor gezondheidszorg, educatie en zelfvoorzienende initiatieven. Het project is vernoemd naar de grootste diamant ooit gevonden, de 3105 karaat Star of Africa (Cullinan) diamant, welke werd geslepen door de Asscher familie in 1908. Deze diamanten sieren nog steeds de Engelse kroon juwelen in de Tower of London. Het project wil met name aandacht vragen voor de echte ‘sterren’ van Afrika – de mensen zelf. Zij zijn degenen die het meest geleden hebben onder de gevolgen van de burgeroorlog en het wegvallen van hun samenleving.

Janice Dickinson introduceert de nieuwste aanwinst in de Stars of Africa collectie, namelijk een zeer speciale 18karaats pendant in wit of geel goud. Het totale gewicht van de diamant is maar liefst 2.92 karaat. Misschien iets om op je verlanglijstje te zetten voor kerst?