×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jan Versteegh wordt trouwambtenaar

9.02.2018 -

Presentator Jan Versteegh gaat huwelijken sluiten in de gemeente Zaanstad. De BNNVARA-presentator stapt daarmee in de voetsporen van zijn moeder die ook buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) is geweest.


Maandag maakt Jan kennis met de Zaanse wethouder Rita Visscher en past hij zijn trouwtoga, kondigt de gemeente aan. Ook Dirk Zeelenberg en Xander de Buisonjé mogen in Zaanstad huwelijken voltrekken.

Er zijn gemiddeld zo’n vijfhonderd huwelijken per jaar in Zaanstad. Gemiddeld 260 hiervan worden voltrokken door ambtenaren van de gemeente. De overige 240 huwelijksvoltrekkingen nemen de buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand voor hun rekening. Met Versteegh erbij komt het aantal babsen in Zaanstad op twaalf.

Jan Versteegh, die zich in 2016 in het zangprogramma It Takes 2 ook al van een andere kant liet zien, maakt binnenkort ook nog zijn acteerdebuut. In de film Gek Van Oranje van regisseur Pim van Hoeve, die maandag in première gaat, speelt Jan de rol van een stervoetballer.