×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jan Versteegh: ‘Vrouwen zijn veel sterker dan mannen’

6.12.2017 -

Voor het nieuwe BNNVARA-programma Jan Wordt Vader ging presentator Jan Versteegh op zoek naar zoveel mogelijk tips voor het aanstaande vaderschap. En daar heeft hij, naar eigen zeggen, veel van geleerd.


'Ik moest zo veel uitvinden. Voor het halen van je rijbewijs dien je je gedegen voor te bereiden op een pittige theorie en het praktijkexamen. Maar vader worden – toch iets belangrijker, lijkt me zo – mag iedereen', zo vertelt Jan aan het AD.

Inmiddels zijn de 31-jarige presentator en zijn echtgenote Dieuwertje ouders geworden van dochter Lulu Keesje. Dankzij de opnames van de vierdelige serie kon Jan zich zo goed mogelijk voorbereiden op de geboorte van zijn eerste kind. Zo mocht hij oppassen op vier kinderen (6 maanden, 3, 5 en 9 jaar). En wat hij van die ervaring vond, steekt hij niet onder stoelen of banken: 'Holy shit, dat was me toch aanpoten. De een kakte in z’n broek en moest verschoond worden, de ander zat ergens met z’n handen in, de derde smeet het eten door de kamer… En dat allemaal op hetzelfde moment'.

Ook was hij in augustus bij de bevalling van een tweeling, om zich voor te bereiden op de bevalling van zijn eigen kind. 'Michelle, de moeder, heeft twee kinderen gebaard, haar eerste twee kinderen. Die kracht die vrijkomt in vrouwen, daar heb ik zo veel respect voor', vertelde Jan bij RTL Boulevard.

De presentator vindt dan ook dat vrouwen daadwerkelijk sterker zijn dan mannen: 'Als ik iets heb geleerd, is het dat vrouwen echt veel sterker zijn dan mannen', zegt de presentator nu. 'Tijdens de bevalling zijn wij mannen niets meer dan een caddy van een golfer. Wij staan erbij en kijken ernaar'.

De kersverse vader heeft ook nog een tip voor vrienden en familie die op bezoek gaan bij een pasgeboren baby. 'Lulu Keesje is inmiddels bedolven onder de beertjes, olifanten, octopussen en ooievaars. Ik zou zeggen: zorg liever dat je een klaargemaakte maaltijd bij je hebt voor het ouderpaar. Dan hoeven wij in elk geval niet te koken. Want je bent al moe genoeg. Maar laat één ding duidelijk zijn: het is écht het mooiste wat er is', glundert hij.