Jan Smit trots op moeder

Gerda Smit heeft de uitspraak ‘alles is weg’ beroemd gemaakt. Jan is er alleen maar trots op, want Yolanthe heeft inderdaad zijn huis leeggeroofd. ‘Er was niets van gelogen!’

Gerda Smit gaf vorigjaar een televisie-interview na de breuk tussen haar zoon en YolantheCabau van Kasbergen. Yolanthe zou allerlei kostbare spullen uit het huis vanJan Smit hebben meegenomen. Jan bevestigt dit in Hitkrant.

“Toen ik datinterview met mijn moeder voor het eerst op tv zag, moest ik er eigenlijk welom lachen. Zo kende ik haar helemaal niet! Ze wilde namelijk nooit op tv,”vertelt Jan in Hitkrant. “Maar in dit geval zat ze daar ook meer als eenbezorgde moeder die voor haar zoon opkwam. Ik vond dat vooral heel moedig.

“‘Alles is weg’ isinmiddels een begrip geworden in Nederland. Het  wordt vaak gebruikt en herhaald en het is toch maar mijnmoeder die het heeft bedacht. Ik heb wel eens gedacht om een liedje met dietitel te maken, maar dat vond ik uiteindelijk toch te lullig voor haar. Kortom:ik ben trots op de uitspraak ‘alles is weg’ want het was niet zomaar eenuitspraak, maar ook een feit. Er was niets van gelogen!”