Jan Smit: ‘Jaap blijft op me letten’

De dood van zijn 'tweede vader' Jaap Buijs is nog onwerkelijk voor Jan Smit. "Het besef is er wel, maar dat wordt denk ik in de loop der jaren erger", vertelde de zanger. Jaap, die jarenlang Smits manager was, overleed in juni.

"Het was wel heel fijn dat het net voor de zomervakantie gebeurde, daardoor had ik toch een aantal weken om opnieuw op te laden", vertelt Jan, die vijf weken vakantie had. Het gemis van Buijs blijft 'heel zwaar'. "Vanochtend had ik voor het eerst weer een vergadering op kantoor. Meestal kwam hij zich daar dan een keer of tien tegenaan bemoeien, maar dat is niet meer, zijn stoel is leeg." Ook tijdens zijn vakantie miste Smit zijn 'vriend, tweede vader en klankbord', vertelt hij in RTL Boulevard. "Als ik in de auto zat, belde hij vaak met de vraag waar ik was. En dan belde hij een halfuur later nog een keer, ook dat is nu weg."

Dat Buijs er niet meer is, blijft raar voor Smit. "Dat je hem mist staat buiten kijf, maar het is nog een beetje onwerkelijk nog, alles gaat gewoon door." Buijs' laatste boodschap aan de zanger was dat hij altijd op hem zou blijven letten. "Waar ik ook ben."