×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jan Smit heel erg trots op Vlaamse prijs

19.09.2017 -

Jan Smit werd dinsdag verwacht in de ambtswoning van de Nederlandse consul-generaal in Antwerpen. De Volendammer kreeg daar een bijzondere onderscheiding vanwege zijn twintigjarige carrière in Vlaanderen.


“Daar ben ik stiekem toch wel heel erg trots op hoor!”, jubelde Jan op Twitter. Tegen Vlaamse media zei Jan het “een eer” te vinden dat de Nederlandse consul-generaal hem ontvangt. “België is voor mij erg belangrijk als Nederlandse artiest. Al meer dan twintig jaar voel ik me hier thuis.”

Jan brak twintig jaar geleden als elfjarige Jantje Smit door in Vlaanderen met ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’. “Op z’n 31ste is hij nog steeds één van de beste en grootste culturele exportproducten van Nederland”, zei de Nederlandse consul-generaal Frans Bijvoet tegen Vlaamse media. “Dinsdag wil ik Jan bedanken én feliciteren voor zijn unieke verdienste in België.”

De zanger zegt de onderscheiding ‘Carrièreprijs voor 20 jaar Jan Smit in België’ “dankbaar en geëmotioneerd” in ontvangst te nemen. “Dit wordt voor mij een bijzondere dag, net als 10 maart, wanneer ik voor het eerst mijn opwachting maak in het Antwerpse Sportpaleis.