Placeholder

Jan Smit en Nielson grote winnaars Buma NL Awards

Nielson en Jan Smit waren maandagavond de grote winnaars bij de uitreiking van de Buma NL Awards. Nielson ging naar huis met drie prijzen, Smit kreeg er twee. Normaal ontving de Lifetime Achievement Award.

Nielsons Sexy Als Ik Dans werd het meest gedraaid in de Nederlandse horeca en dat leverde de singer-songwriter een Buma NL Award op. Zijn duet met Bløf, Mannenharten, was afgelopen jaar het meest gedraaide Nederlandstalige nummer op radio en tv. Nielson sleepte zijn derde Buma NL Award, die voor Beste Auteur, in de wacht met zijn schrijfkunsten.

Jan Smit maakte de beste plaat en beste single in de Hollandse muziek. Smit mocht de award voor Beste Album Hollands meenemen voor zijn plaat Jij & Ik, met het nummer Recht Uit M’n Hart won hij de Buma NL Award voor Beste Single Hollands.

De Buma NL Awards maakten dit jaar voor het eerst onderscheid tussen Hollandse en populaire muziek. “Binnen de Nederlandstalige muziek zijn dat twee stromingen met elk hun eigen dynamiek en publiek”, stelde Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur. “Het leek ons niet meer dan logisch die ook met aparte awards te onderscheiden.”

Beste album populair werd Hollandse meesters van Guus Meeuwis, beste single populair ging naar Parijs van Kenny B.

De Buma NL Awards werden dit jaar niet bepaald door een vakjury, maar vastgesteld op basis van verkoopcijfers van cd’s, downloads en airplay. Uitzondering daarop waren de twee publieksprijzen Grootste Talent en Favoriete Single. Die prijzen gingen naar Jeffrey Heesen en Ik Leef Mijn Eigen Leven van André Hazes jr.

Nielson