Jan Mulder ontvangt dreigbrief

Jan Mulder heeft een dreigbrief ontvangen vanwege zijn rol in het windmolendebat in Oldambt. Volgens RTV Noord kreeg de tv-persoonlijkheid vandaag de brief binnen.

De Groninger is geen voorstander van windmolens rond zijn woonplaats Nieuwolda. Hij zou morgen samen met oud-journalist Cees Stolk hierover spreken maar de informatieavond werd afgeblazen nadat Stolk een dreigbrief had ontvangen.

Mulder kreeg de brief vandaag pas, omdat deze fout geadresseerd was. Zijn vrouw vond de envelop waar een lucifer half uitstak. Mulder zegt dat hij de volgende keer gewoon weer het podium betreedt om zijn verhaal te doen over windmolens. 

Oud-journalist Cees Stolk vertelt in een reactie geadresseerd aan RTV Noord dat de bedreiging hem niet in de koude kleren is gaan zitten: 'Toen ik de envelop opende, vielen er wat zwavelkorrels uit. Ik vond het al raar en toen schoot er door mijn hoofd dat er in Engeland een dubbelspion met zenuwgas is bewerkt', zo vertelt Stolk.

Maar dat is niet alles: 'En dan zie je een vodje, een papiertje waarop wordt gedreigd mijn huis in de fik te steken als ik kom spreken. Er zaten ook een paar lucifers bij. Wat ik daar vooral vervelend aan vind, is dat die persoon dus weet waar ik woon', besluit hij.

Mulder en Stolk doen later deze week aangifte van de bedreiging.