Jan Kooijman voor de klas

Jan Kooijman gaat lesgeven. De acteur, danser en presentator wordt een jaar lang gastdocent aan de opleiding International Event, Music & Entertainment Studies aan de Fontys Academy for Creative Industries (ACI) in Tilburg. Hij is verkozen tot gastdocent van het jaar 2014/2015 en geeft eind deze maand al zijn eerste gastcollege. Dat heeft directeur Pieter Bon in een verklaring op de website van de hogeschool bekendgemaakt.

Bon (33) zegt blij te zijn met de nieuwe docent. "Jan Kooijman is iemand die meerdere carrièrewegen tegelijkertijd bewandelt. Zijn veelzijdigheid én zijn kennis van de media-en entertainmentbranche maakt hem uitermate interessant voor onze studenten."

De school werd getipt door de vorige gastdocent Eric Corton. "Hij zei: ‘die man moet je in de gaten houden'', aldus Bon. Jan Kooijman brak in 2009 na een succesvolle carrière als professioneel danser door met de rol van Danny de Jong in de soap Goede tijden, slechte tijden. Niet kort daarna werd hij jurylid in de talentenjacht So You Think You Can Dance, ook was hij te zien in Ranking the Stars en presenteerde hij RTL programma's als Boulevard, speelde in de films Verliefd op Ibiza en Toscaanse bruiloft en is momenteel te zien in de serie Bluf.

Eerder waren Jan Jaap van der Wal, Giel Beelen, Eddy Zoey, Chris Zegers, Angela Groothuizen en Winston Gerschtanowitz als 'gastdocent van het jaar' verbonden aan de opleiding.