Jan Kooijman

Jan Kooijman kon niet genieten van GTST-‘circus’

Jan Kooijman heeft zich niet altijd op zijn gemak gevoeld “in het hele circus” dat een deel van zijn carrière teweegbracht. Daarmee doelt de 41-jarige presentator op de periode dat hij te zien was als Danny de Jong in Goede Tijden, Slechte Tijden. “Ik heb wel geleerd dat ik van die mate van aandacht niet kan genieten”, zegt de acteur en danser in de nieuwe editie van het magazine Winq, die vrijdag in de winkels ligt.

“Ik klaag daar niet over, want ik heb er toen bewust voor gekozen en ik heb daar geen moment spijt van”, zegt Kooijman, die van 2009 tot 2012 te zien was in de langstlopende soapserie van Nederland. De presentator voelt zich meer op zijn gemak bij “kleinere programma’s” die hij nu maakt. Kooijman is al een aantal jaar te zien in het programma Hij, zij, hen, dat eerst Hij is een Zij heette.

Cultklassieker

De presentator merkt dat een nieuwe generatie hem niet meer kent van zijn acteerwerk in GTST. “Als ik nu word aangesproken op straat of in de sportschool, dan is het vooral vanwege de films die ik daarna maakte. Verliefd op Ibiza, Hartenstraat en Misfit 2 staan op grote streamingplatforms. Zeker Ibiza is een soort cultklassieker waar nog zoveel mensen plezier aan beleven.”

Kooijman is begin volgend jaar te zien in het theater, in een solovoorstelling over het leven van danser Rudolf Noerejev.