×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jan Jaap van der Wal prima op zijn plek

25.09.2017 -

Jan Jaap van der Wal heeft zijn draai gevonden. De cabaretier pendelt heen en weer tussen Amsterdam en Antwerpen en dat bevalt prima.


'Ik heb geen klagen', concludeert Jan Jaap in het AD. 'Behalve dat mijn zoontje 05.00 uur ’s ochtends heeft uitgekozen als hét tijdstip om contact te maken met de wereld'.

Jan Jaap, die in april vader werd, brengt zo’n drie dagen per week door bij onze zuiderburen. 'Het is alsof je een nieuwe vriendin hebt. Ik sta zelfs vrolijk in de file op de Antwerpse Ring'. De 37-jarige cabaretier, die vanaf januari weer langs de Vlaamse theaters trekt, geniet van het 'nieuwe speelveld'. 'Ook na twee jaar nog. Ik ben echt iets aan het opbouwen in België'.

Grote verschillen tussen het Nederlandse en Vlaamse publiek ziet Jan Jaap niet, al zijn er wel 'belangrijke nuances'. 'De Belgen zijn taliger dan Nederlanders, subtieler ook. Ze zijn minder cynisch. Echt zwaar cynisme, onder de gordel, dat trekken ze niet'.