Jan en Gerard nieuw tv-duo

Gerard Joling gaat een tv-duo vormen met Jan Smit. De twee vrienden gaan samenwerken in de nieuwe talentenshow van SBS6: Beat it. Voor het programma, uit de koker van John de Mol, moet 'Geer' even afscheid nemen van zijn tv-wederhelft Gordon.

Het programma belooft een waar spektakel te worden. "Het is een talentenshow met allemaal spectaculaire effecten", zegt Jan Smit. Gerard en Jan vormen allebei een team met drie talenten die tegelijk hetzelfde nummer zingen. "Wij bedienen de schuiven en kiezen wie je hoort en het publiek kiest wie het slechtste is. Die moet de studio verlaten, maar niet zomaar. Er worden in de studio, met een enorm zwembad en stellages en van alles, allerlei special effects gebouwd waarmee de kandidaat wordt geëlimineerd. Ze staan voor een glijbaan met bowlingballen van drie meter doorsnee, ze staan in een soort telefooncel met een enorme airbag die ze tegen het glas blaast en die telefooncel wordt ook nog eens weggeschoten. Het is van alles wat", aldus Jan.

Jan heeft erg veel zin in de samenwerking met Joling: "We kennen elkaar zo goed, we gaan zelfs wel eens met elkaar op vakantie! Geweldig om met hem samen te werken." De opnames zijn gepland voor augustus van dit jaar.