Jan Dulles wordt Jezus

3J's-zanger Jan Dulles gaat de rol van Jezus vertolken in het muziekspektakel The Passion, dat 17 april wordt opgevoerd op de Vismarkt in Groningen. Simone Kleinsma speelt Maria en Stanley Burleson is Petrus. Presentator Beau van Erven Dorens treedt op als de verteller van het paasverhaal over de laatste uren van het leven van Jezus.

Dat maakten de omroepen EO en RKK dinsdag bekend. Het verhaal gaat over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Daarbij gaat het volgens de organisatie ook over eenzaamheid en verbinding. Net als vorige jaren is de muzikale begeleiding in handen van Eric van Tijn en zijn orkest. Welke artiesten nog meer meedoen, wordt later bekendgemaakt.

Het is de vierde editie van het muziekspektakel. Het evenement werd de laatste drie jaar steeds op de donderdag voor Pasen (Witte Donderdag) opgevoerd in de Randstad en trok tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers. Groningen verwacht nu ook veel belangstellenden. Vorig jaar vertolkte acteur en musicalzanger René van Kooten de rol van Jezus en zangeres Anita Meyer de rol van Maria.

Het evenement is een samenwerking tussen de omroepen EO en RKK, de Protestantse Kerk in Nederland, het Nederlands Bijbelgenootschap en de Rooms-Katholieke Kerk. Het wordt rechtstreeks op tv uitgezonden op Nederland 1.