Jan Dulles had rol als Jezus nooit verwacht

Jan Dulles had nooit verwacht dat hij ooit Jezus zou spelen. Als jongetje was de Volendamse zanger niet zo dol op de kerk.

Dulles is op 17 april te zien in het muzikaal-bijbels evenement The Passion, dat dit jaar in Groningen plaatsvindt. Vroeger had hij nooit zo veel met religie, zo blijkt uit een interview met De Telegraaf. Een rol als Jezus had hij dan ook nooit verwacht. "Volendam is een katholiek dorp, dus de kinderen wisten niet beter dan dat ze op een zondag met hun ouders naar de kerk gingen. Toen ik begon te puberen, heeft mijn moeder het opgegeven", zo vertelt hij.

Van de bezoeken aan de kerk als kind heeft Dulles toch het een en ander opgestoken. "Bij teksten schrijven gebruik ik regelmatig de bijbel als inspiratiebron. Iedereen, gelovig of ongelovig, kan van die wijze lessen leren. Ik vind het een eer dat ik onderdeel van dit spektakel ben."

De Volendammer werd drie jaar geleden ook al eens gevraagd, maar hij moest toen afzeggen. "Het idee om in de huid van Jezus te kruipen heeft me niet meer losgelaten sinds ik 'nee' zei. Toen ik dit jaar opnieuw gevraagd werd zei ik meteen ja."