Jamai opent actiedag Giro 5125

Jamai opent vrijdag met minister Ronald Plasterk de nationale actiedag Nederland helpt Sint-Maarten van Giro 5125. Jamai en de minister van Binnenlandse Zaken openen het actiecentrum in Beeld en Geluid in Hilversum tijdens een live-uitzending op NPO Radio 2.

De hele dag zullen er bekende Nederlanders en YouTubers aanschuiven in het belpanel. Onder anderen Natasja Froger, Irene Moors, Helga van Leur, Jörgen Raymann, Lucia Rijker, Jesse Klaver, Emiel Roemer, Ruud de Wild, Lisa Michels, Rob Geus, Klaas van Kruistum en Alberto Stegeman nemen de telefoon op. Ook militairen van de luchtmobiele brigade, van wie collega’s op Sint-Maarten zijn, zitten in het belpanel.

De samenwerkende omroepen roepen kinderen op met zelfgemaakte lampion en lege statiegeldflessen naar Hilversum te komen. In het actiecentrum zijn allerlei activiteiten, van een knutselhoek tot een sneltekenaar. Ieder uur zijn er optredens van artiesten.

Bekende YouTubers zijn te vinden in de digital lounge van het actiecentrum om vragen van mensen via sociale media te beantwoorden. Onder anderen Stephanie Broek, Ponkers, Eric van Tok, Jesper en Marthijn, Niek Roozen, Jeukvogel, Gewoon Thomas, Furtjuh en Cinemates doen mee.

Eerder deze week namen een groep Youtubers samen al een lied op om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de orkaan op Sint Maarten:

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen