×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jacques Herb wil met etalagepop het graf in

28.11.2017 -

Het lijkt zanger Jacques Herb een mooi idee om na zijn dood begraven te worden met een etalagepop die Manuela, de hoofdpersoon van zijn grootste hit, symboliseert. Dat vertelde hij maandagavond in het radioprogramma Volgspot.


De smartlap uit 1971 vertelt over twee mensen die elkaar op een feest ontmoeten, samen naar huis rijden en vervolgens een zwaar auto-ongeluk krijgen. Het nummer stond 23 weken lang in de hitparade, waarvan drie weken op nummer 1. Het werd de best verkochte single van 1971 en ging bijna 300.000 keer over de toonbank.

Er is altijd veel discussie geweest over de vraag of Manuela wel of niet overlijdt. 'In de Duitse versie gaat ze wel echt dood', vertelde Herb. 'Maar dat mocht niet van de televisie. Dus paste Pierre Kartner de tekst aan. 'De dokters vechten door. Ze weten niet waarvoor.' Zo kreeg het nummer hier een open eind. Dat was wel slim'.

Een gevolg hiervan is wel dat Herb tot op de dag van vandaag nog wordt gevraagd door fans of Manuela het lied nou overleeft of niet. 'Ik denk dat ze pas sterft als ik sterf', lachte hij in Volgspot. 'Ik denk dat we haar dan ook maar tegelijkertijd moeten begraven met mij. Gewoon een mannequinpop in de kist leggen', besluit hij lachend.