Jacques Herb getroffen door herseninfarct

Jacques Herb en zijn grote liefde Diny (54) kregen onlangs de schrik van hun leven. Tijdens een op­treden werd de 71-jarige zanger getroffen door een herseninfarct.

 

 

 

’Ik dacht dat ik ’m kwijt was. Mijn wereld stortte even helemaal in elkaar. Jacques is mijn leven’, aldus Diny. De zanger werd onlangs tijdens een optreden in Hoorn onwel. Hij voelde zich tijdens een rock-’n-rollmedley niet goed worden en zakte in elkaar. Gelukkig was zijn vrouw Diny in de buurt om haar man op te vangen en direct een ambulance te laten komen. ’Ik stond bij het geluid. Hij klonk heel raar toen hij tegen mij zei: ’Het gaat niet meer’. Gelukkig was er een intensivecare-verpleegkundige in de zaal en iemand van de EHBO die er direct bijkwamen, maar ik vertrouwde het niet en heb, toen hij echt op de grond ging liggen, direct een ambulance laten bellen. Ik dacht echt: dit gaat niet goed’, vertelt Diny, nog altijd emotioneel in de nieuwe Weekend.

Na enkele dagen in het ziekenhuis krabbelde Jacques gelukkig langzaam weer op. ’Op de afdeling waar ik lag lagen mensen met schuine monden die bijna niet konden praten. Ik had daar gelukkig geen last van. Ik was vooral heel erg duizelig als ik opstond.’

Het gaat nu weer goed en ik voel mij weer helemaal de oude’, vertelt Jacques met een stralende lach, op het terras van zijn hotelkamer in Griekenland waar wij hem spreken. Jacques wil vooral vooruitkijken en niet meer achterom: ’In 2021 word ik 75, zijn we 25 jaar getrouwd én zit ik 50 jaar in het vak. Dat gaan we dan goed vieren.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen