Buma Awards Uitgereikt In Hilversum

Jaap Reesema voelt de laatste jaren veel meer druk

Jaap Reesema voelt “heel erg de druk” dat hij moet presteren. De 38-jarige zanger heeft het gevoel dat er meer van hem verwacht wordt omdat “het beter gaat” en hij “grotere dingen” doet. Dat zegt Reesema in de komende editie van het 100%NL Magazine.

“Voor optredens is het de laatste jaren alleen maar erger geworden”, zegt Reesema over de zenuwen die hij voelt. “Ik ben altijd bang om teksten te vergeten, dat had ik vroeger niet.” Van perfectionisme zegt de artiest geen last te hebben. “Dat vind ik heel relaxt”, zegt hij. “Het lijkt me heel vervelend om perfectionistisch te zijn.”

In 2010 won Reesema het derde seizoen van de talentenjacht X-Factor. Voor de winst schreef hij al eens een liedje voor Glennis Grace. “Ik vind schrijven nog steeds leuker dan optreden. Lekker in een leuke studio klooien en wat maken met z’n allen.”

Reesema scoorde recent hits met Alles Komt Goed en Nu wij niet meer praten. Door zijn deelname aan het zangprogramma Beste Zangers heeft Reesema ook hits met de nummers Grijs en Ik Hoor Alleen Bij Jou.