Ireen woest

Ireen Wüst is absoluut niet te spreken over het feit dat Sven Kramer gisteren tijdens het NK Allround in Amsterdam werd gediskwalificeerd wegens een kickfinish. Zowel op Twitter als op tv haalt ze hard uit.

"KNSB?? Gaat ie wel lekker? Vanwege een kickfinish @SvenKramer86 diskwalificeren? Terwijl hij een mega tijd van 6.32 rijdt. kinderachtig #KPNNK", schrijft Ireen op Twitter. De schaatsster is woest over de beslissing om Sven te diskwalificeren. Bij de NOS vertelt ze:  "Dit moet een feestje zijn voor het Nederlandse schaatsen en het Nederlandse publiek. En dan gaan ze als KNSB zijnde in zo'n entourage, in zo'n ambiance, in zo'n decor, zó ûberkinderachtig doen. Sven zet een wereldtijd neer op een buitenbaan en komt in zijn euforie met een kickfinish over de meet! Als je hem dan diskwalificeert, weet je echt niet wat je aan het doen bent,’ stelt ze witheet.

Ze begrijpt uiteraard dat er regels zijn. “Maar dit is eigenlijk een regel die nergens op slaat. Je tijd wordt er echt niet beter door. Als je het op zo'n manier voor het schaatspubliek verpest, moet je echt bij jezelf te rade gaan. Het feest is nu bedorven."

Zelf ging Ireen op de 1000 meter onderuit en finishte ze uiteindelijk als protest ook met een kickfinish.

Organisator Rintje Ritsma was ook niet blij. "Ik schaam me bijna voor de scheidsrechter," liet hij weten bij de NOS.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen