Rudolph Van Veen

Instagramaccount Rudolph van Veen gehackt

Het Instagramaccount van Rudolph van Veen is gehackt. De televisiekok, bekend van het RTL-programma Life & Cooking, kan niet meer bij zijn eigen account en wordt volgens de manager ook afgeperst. Van Veen is naar de politie gestapt en heeft een melding gemaakt.

Het begon met een verzoek van Rudolph van Veen om een geverifieerd account te worden op Instagram met een ‘blauw vinkje’. Toen kwam er een mail binnen met een link voor de bevestiging, waarna Van Veen zijn wachtwoord moest invoeren. Maar dit bleek niet een officiële mail te zijn van Instagram, maar van hackers, die het account in beslag hebben genomen, bevestigt zijn manager na berichtgeving van Shownieuws.

De hackers eisen 1000 euro van Van Veen en als daaraan niet wordt voldaan verwijderen ze zijn Instagramberichten. Zo zijn er inmiddels al 60 berichten verwijderd, meldt de manager. Op Instagram Story van Van Veen is inmiddels een advertentie geplaatst voor de digitale munt Bitcoin.

Van Veen en zijn manager overwegen een nieuw Instagramaccount te starten voor de televisiekok, maar daar wachten ze nog even mee. Want dan is de kok in een keer zijn 36.000 volgers kwijt. De manager laat weten dat Van Veen niet al te gestresst onder de situatie is, maar de kok hoopt wel dat het gauw voorbij is.