Inbraak in villa Miley Cyrus

Er is ingebroken bij de villa van Miley Cyrus in San Fernando Valley. De politie is een onderzoek begonnen.

Het viel de assistente van de 21-jarige zangeres in de nacht van zaterdag op zondag bij thuiskomst op dat er enkele spullen in het huis waren verplaatst. Ze belde daarom direct de politie. Er werden geen sporen van inbraak aangetroffen, meldt TMZ.

De politie kijkt of de beveiligingscamera's in de woning iets hebben vastgelegd. Ook wordt naar vingerafdrukken gezocht.

Dat onderzoek wees uit dat de dieven er vandoor zijn gegaan met een dure auto en een aantal sieraden van de zangeres, die momenteel op tournee in Europa is.

Een man en een vrouw klommen over het hek dat voor het huis staat, zo meldt LA Times. Vervolgens wisten ze de garage en het huis binnen te dringen. De auto die ze meenamen, een Maserati Quattroporte uit 2014, is zo'n 75.000 euro waard.

Eerder dit jaar werd bekend dat Cyrus zich, mede door een aantal andere incidenten met stalkers en doorgedraaide fans, niet altijd veilig voelt in haar stulpje in de vallei in het zuiden van Californië. Daarom zou ze een verhuizing overwegen.

Lindsay Lohan zou Miley hebben aangeraden om haar villa in te ruilen voor een appartement in een streng bewaakte wijk, zodat het moeilijker wordt om bij de popster in de buurt te komen.