Imca Marina geneest goed

Imca Marina onderging twee maanden geleden een drievoudige bypass-operatie. Langzaam krabbelt de zangeres weer op. 'Afgelopen woensdag had ik een controle in het ziekenhuis. En de uitslagen waren allemaal goed. Weliswaar net aan, maar: het was goed', aldus Marina in een ochtendkrant.

Aan haar revalidatieproces kan Imca nog niet beginnen, dat kan pas als het vocht achter haar longen is verdwenen. 'Over twee weken hoop ik dat mijn lijf zover is.' De 73-jarige Imca heeft al wel geprobeerd om voorzichtig aan weer te zingen. 'Voor de zekerheid deed ik het maar in de auto. Het was niet zoals ik gewend ben…', bekent Imca. 'Niet dat mijn stem het laat afweten, maar mijn ademhaling is nog niet goed.' Daarom is ze van plan om binnenkort een paar keer naar haar zangleraar te gaan.

Imca is er wat zingen betreft dus nog niet, maar ze durft het wel aan om alvast plannen te maken. 'Wanneer ik weer helemaal op de been ben, en ik hoop dat ik op 12 juni mijn eerste optreden weer kan doen, ga ik weer heerlijk het land in om te zingen. Want: viva, ik ben er nog!'